Przetwórstwo żywności

Przetwórstwo żywności oraz jej przechowywanie to szczególna gałąź przemysłu w której istotna jest zgodność z przepisami higienicznymi i sanitarnymi.

Dlatego tak ważne jest stosowanie materiałów posiadających atesty PZH.

Czynniki wpływające niekorzystnie na posadzkę to żrące działanie kwasów i innych środków chemicznych, obciążenie powierzchniowe, wilgoć.

Posadzka przemysłowa stosowana w zakładach przetwórstwa i przechowywania żywności powinna zatem posiadać odpowiednie własności:




  • - Atesty PZH

  • - Wytrzymałość na obciążenia

  • - Nawierzchnia zapewniająca odpowiednią przyczepność

  • - Równość powierzchni

  • - Spadki odprowadzające ciecze

  • - Czasowa chemoodporność

  • -Mrozoodporność

  • -Łatwość utrzymania czystości



Technologia spełniająca kryteria użytkowe posadzki:





Zobacz też:

Galeria realizacji

Kontakt

INTERMEX Sp. z o.o., 32-086 Węgrzce, ul. Warszawska 154 tel. 607 605 994 tel. 605 602 028

biuro@intermex.com.pl